top of page
  • Gyöngyi

Kell-e professzionális smink egy fotózásra? Hogyan készüljek a sminkelés előtt? Kell készülnöm?

Frissítve: 2023. febr. 27.


Sminkes oldalam: katt ide


Elkezdünk szervezni egy esküvőt, egy kismami fotózást vagy üzleti portré fotózást, családi fotózást és megkeressük a számunkra a legjobb fotóst. Megkeressük a legjobb helyszínt, a legjobb ruhát és kellékeket. Elmegyünk fodrászhoz, körmöshöz akár, és aztán oda megyünk a fotózásra és nincs smink vagy otthon kapkodva magunk sminkeltük ki magunkat az alkalomra. (Igen többször is jártam így fotósként, hogy a vendégem így jött)


A kérdésem ilyen esetben, hogy így is örülni fogsz az eredménynek? Örülni fogsz ha foltos lesz esetleg a képen a bőröd? A szem alatti sötétebb karikát akinek van, szereti viszont látni a képeken? És sorolhatnám a negatív dolgokat, de nem ez a lényeg.


Ha nem tudsz profi szinten sminkelni hanem "házi" sminkben jössz el, vagy egy szempilla spirálozással, vajon szeretni fogod a képeket? Hidd el, hogy pont az a plusz dolog fog hiányozni, és nem fogod szeretni annyira azokat a képeket. Ha választani kell, hogy smink vagy haj? Akkor egyértelműen a smink a válasz, az egy kicsit előrébb van, többet tesz hozzá.

A fotós általában nem sminkes és a legtöbb fotós utómunkában nem fogja ennek hiányát pótolni, hiszen az egy külön szakma, és plusz idő, ami nem tartozik bele az ő munkájába és nem is biztos, hogy tudja kinek mi állna jól. Nem érdemes pont ezen spórolni, hiszen az arcunk ami minden képen rajta lesz, pont azt hanyagoljuk el ebben az esetben.


Így a válaszom, a kérdésre, hogy kell-e sminkes egy fotózáshoz: Az az, hogy IGEN a professzionális smink nagyon fontos!


A szép pillanatod megérdemli, hogy az arcod ragyogjon a boldogságtól a szépségtől és a képeken is ez látszódjon. A smink szépít, magabiztosságot ad, és a kisugárzásodon is sokat fog segíteni. És ami még jó ebben, hogy ez egy kicsi én idő, hiszen a rohanós világban egy kis szeglete ez, amikor csak velünk foglalkoznak.


Egy fotózásra érdemes egy 30%-al erősebb sminket kérni, mint amit te magad szeretsz hordani, mert a fotókon kb ennyivel látszik kevesebbnek.

Ha valaki nem szokta sminkelni magát, vagy nem szereti az erős sminket, akkor kérhet akár natúr sminket is, az is számít, mert szép egységes, ápolt, igényes bőr képet kapunk, de a legjobb a fotózásokra az alkalmi smink.



Sminkes oldalam: katt ide


Ahhoz, hogy a sminked makulátlan legyen, neked is kell pár dologra figyelni és előre megtenni:

  • A fotózás előtt 10 nappal már ne menj szoláriumba. Illetve ne akkor menj strandra napozni, ugyanis ha leégsz nincs az az alapozó ami elfedi hosszú távon a pirosságot. Amikor elkezdesz kimelegedni az alapozód már nem fogja tudni elrejteni a leégett piros bőrt.

  • Ha nem szoktál megfelelő mennyiséget inni, akkor legalább 4-5 nappal erre próbálj meg figyelni és 2-3 liter vizet legalább igyál meg naponta, hogy ne legyen vízhiányos a bőröd. Ha ez valakinek nehezen megy, akkor érdemes két 1,5 literes vizet reggel kikészíteni és estig legyen cél, hogy az elfogyjon. Nyáron nagyon melegben lehet még ennél is több folyadék akár...

  • Ha úgy látod, hogy vízhiányos maradt a bőröd, pörög, hámlik akkor a sminkelés előtti napokban esténként csinálj bőrradírozást, az arctisztítás után, és kezdj el hidratálni. Naponta többször kezd el kenni az arcod arckrémmel.

  • Van amikor a száj is kiszárad, ott is van már szájra való bőrradírozó termékcsalád, azt is lehet előre ápolni.

  • A sminkelésre úgy menj, hogy tiszta az arcbőröd, ne sminkelj, NE MENJ SMINKBEN, ne legyen rajtad szempillaspirál, ez nagyon fontos! Ez is időt vesz el tőletek, ha ott a sminkelés előtt kell az arcot alaposan tisztítani, ami akár idő csúszáshoz vezethet. Ráadásul a szempillaspirált nehéz teljesen leszedni.

  • Ha jó sminkest választottál, akkor az arctisztítás után hidratálni fogja az arcodat, a bőrtípusodnak megfelelően, ha nem csinálja az nem jó jel, ha volt próba sminked és ez akkor kiderült, akkor kérd meg, hogy a nagy napon hidratálja megfelelő termékkel neked.

  • Érdemes napvédelemre is gondolni, a smink alá vannak smink termékekkel kompatibilis SPF 50+ napozó arckrémek vagy a sminkre fújható sprey formula...

Ha ezeket a tanácsokat nem fogadod meg, és a bőröd annyira ki van száradva, hogy pörög, hámlik, akkor az alapozás nem lesz makulátlan, látszódni fognak a kiszáradt bőrdarabkák és az biony nem a sminkesed hibája lesz.

A sminkesed mindent meg fog tenni, alá hidratál előtte, de azt ott egy alkalommal nem lehet megoldani, és látszódni fog. Éppen ezért figyelj ezekre, mert meghálálja a bőröd, ha foglalkozol vele.







Sminkes oldalam további referencia képeit itt megtalálod: katt ide


Remélem nektek is a sminkesetek örömet és szépet alkot majd.


Remélem segítettem az írásommal, ha kiegészítenéd vagy hiányolsz belőle valamit, írj bátran nekem.

Szeretettel: Gyöngyi



81 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page