top of page
webu2.jpg
title-v1 (1).png

CV Fotózás, weboldal...

Fruzsi Üzleti portré.jpg

Nagyon sok fotózás alkalmával legyen az portré, kismama, családi hallottam tőletek, hogy rólam nem lehet normális fotót készíteni, és itt jövök én. Ezt érzem feladatomnak, hogy mindenkiről olyan képek szülessenek, amiket szeretni fog, amit bátran mutat meg másoknak, amivel elégedett lesz. Instruállak, megkeressük mindenkinek az előnyös arcát, jó fények, megfelelő stylist hiszen hölgyek esetén egy professzionális smink, haj is nagyon fontos.
És ez mind miért kell? 
Egy állás interjúra pl lehet be sem kerülsz ha az önéletrajzodon nem jó kép van. Az első benyomás mindig nagyon fontos, a HR osztályon ránéznek az önéletrajzodra (nem nem olvassák még el) és ha nem szimpatikus amit látnak, már megy is a kukába az önéletrajzod, és a várva várt alkalom elúszik. De ez akár egy társkeresésnél is így van, a képeieteket nézik az emberek először nem a belsőt. Akár mennyire is vagy tapasztalt, akármennyire is értesz a munkádhoz, lehetsz kedves, figyelmes, nem fog kiderülni, hiszen el sem jutsz odáig, hogy az információkat megnézzék rólad. 


Ragadd meg az alkalmat és ne várj holnapig, kezd el a jövődet még ma!

title-v1 (1).png
 • Hanyadik hétre tervezzük a kismami fotózást?
  A legalkalmasabb időpont ennek a varázslatos és meghitt időszak megörökítésére a 23-36 hét között van. (pocak mérettől függően mindenkinél más és más). Arra érdemes figyelni, hogy már szépen kerekedjen a pocak. A legtöbben a 29-33 héten szoktatok jönni, itt még könnyebben öltözködtök és még nem vagytok fáradékonyak sem. Az utolsó hónapban már nem ajánlatos a fotózás, mert nagyon fárasztó már a kismamának, de ha fittnek érzed még magad, akkor nincs semmi akadálya, azonban az utolsó 1-2 hétre már ne szervezzük, hiszen a szülés bármikor beindulhat, ezért is fontos, hogy foglalj mielőbb időpontot, ne maradj le a fotózásról, ne maradj le az élményekről...
 • Melyik műtermet szereted a legjobban? Melyik az első számú műterem, ahol elkészítenéd a fotókat?
  A 11. kerületben az Ndustriál stúdiót preferálom a legjobban. Hogy miért? Az első indok a gyönyörű fényei. Mindig megújuló enteriőr. De más egyéb okok miatt is, sokkal többet nyújt mint a többi stúdió. Van wifi, bankártyás fizetési lehetőség, finom illat, több tér amik közül tudsz választani, akár 1 órát is lehet fotózni. Kúltúrált illemhelyiség. Van finom kávé, hűtött üdítők és kedves kollégák. Kell ennél több?
 • Hol legyen a fotózás a szabadban vagy műteremben?
  A képeket időjárás függvényében a szabadban vagy pedig bérelhető műteremben tudjuk elkészíteni. Hogy melyik legyen? Azt nektek kell eldönteni, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, ha bizonytalan vagy, hogy melyik legyen, hívj és megbeszéljük. A műtereben télen a legjobb a fények 10.00-13.00 óra között vannak, akkor szoktunk általában fotózni.. Tavasszal és ősszel 10.00-13.00-14.00 óra között. Nyáron egy kicsit hosszabb 9.00-16.00 óra között. Igen tudom, hogy ez nektek sokszor munkaidő, de a szép eredmény érdekében, mivel ilyenkor a legszebbek a fények, érdemes szabadnapot kivenni aznapra, higgyétek el megéri. Már csak azért is, hogy egy szuper nap legyen, délelőtt fotózás, délután pedig még tudtok egy kicsit együtt lenni, egymással foglalkozni, vagy épp vásárolni a kicsinek, felkészülni, amit csak szeretnétek. Így lesz igazán kerek egy nap, és szuper emlék, és élmény. Ha nem megoldható később is lehet, ott már más technikával, egy kicsit más eredménnyel. Különböző műterem közül tudtok választani, több helyen is fotózom. A szabadban pedig a kora reggeli órák, és a naplemente előtt 1-2 órával. A műterembérlést az NDUSTRIAL és a MADISON stúdióknál én intézem, hogy minél kényelmesebb legyen neked, ne kelljen ezzel foglalkozni, a műterem költségét a fotózás napján készpénzben tudod a műtermesek felé rendezni. (van ahol bankártyával is megkönnyítik a fizetést) A műterem az összes fotózásnál feláras, a mindenkori áraik az ő weboldalukon érhető el. (átlagosan 8000-11.000 Ft/óra)
 • A szabadban hol fotózhatunk? Vannak bevált helyek?
  Gyakorlatilag bárhol lehet. Lehet erdőben, tónál, a városban, attól függően mi az elképzelés. Amit fontos tudni, hogy a szabadban az időjárást nem tudjuk befolyásolni, lehet csak 3 vagy 4-re jön össze az alkotás. Pl egy májusi hónapban ahol többet esik az eső mind máskor. De nagyon hideg is lehet a téli időszakban, így akkor csak rövid időt tudunk eltölteni kint. Ami még nehezített körülmény a wc hiány. Az ölözködés is problémás lehet. Nem tudunk egésznapra tervezni a legjobb időszak a kora reggeli órák és naplemente előtti 1-2 óra. Egy pár helyet megemlítek ahol már voltunk fotózni veletek: 1. ELTE Füvészkert. Vadregényes, egzotikus, romantikus és közben mégis ikonikusan „budapesti” helyszín. Nem lesz szükség semmilyen extra kellékre, hogy egyedi legyen a végeredmény. Fotós jegy váltása szükséges! Kismamákkal a japáncseresznyefa virágzás jó kiindulási pont lehet. 2. Margitsziget: pl japánkert, de gyakorlatilag az egész sziget. 3. Bálna Budapest - engedélyköteles. 4. Gödöllői kastélypark. 5 Szentendre, itt is van japán kert, de a duna kanyar, és a kis utcák is szuper fotós helyszínek. 6. Gül Baba utcája. A 2. kerület gyöngyszeme ez a meredek és szűk utcácska macskakövekkel és középkori épületekkel. A Gül Baba utca egyes pontjain mintha egy történelmi filmbe cseppennétek, és ha eljuttok a végéig, csodás látvány tárul elétek. 7. Várkert Bazár 8. Szabadsághíd 9. 4 metró állomások - engedélyköteles. 10. Városliget 11. Visegrád 12. Esztergom 13. Vác Én itt azokat a helyszíneket írtam ahol már voltunk fotózni, de számtalan lehetőség van, ha más elképzelés van, vagy van kedvenc helyszín mondjátok bátran.
 • Mivel készüljek a fotózás napjára?
  Ahhoz, hogy a képek jól sikerüljenek és igazi gyöngyszemeket alkossunk, neked is van pár feladatod. Szép képek csak úgy fognak születni, ha mindketten készülünk a fotózásra. Amikor felkeresel és lefoglaljuk az időpontot mindent átbeszélünk, hogy mi a teendőd, mit hozz magaddal és mivel készülj a kismama fotózásra. Ha azokat tanácsokat és kéréseket betartod garantált, hogy gyönyörű eredményt kapunk. Természetesen ha azon felül is akad kérdés, nyugodtan keress fel engem, és segítek. (A legfontosabbakat itt is leírom: megfelelő fehérneműszett, pántnélküli fehér vagy test színű, ha sötétebb ruhát is választasz akkor még fekete is. A professzionális smink erősen ajánlott, nélküle nem lesz az eredméy szép, én utómunkában nem pótolom ennek hiányát, hiszen a smink egy teljesen másik szakma mint a fotózás. A házi smink se szokott működni, ha csak nem vagy sminkes vagy tanultad meg professzionális szintig. Frissen mosott haj. Kezeken és lábakon a köröm ápolása is nagyon fontos. Saját ruhákkal is készülhetsz. Ha család is jön, öltözzetetk össze a színharmóniára figyeljetek...) Ha Kleopátra fürdő kép is készül a Blogban találsz hozzá további információt, hogy mivel készülj. Ha ezekere figyelsz, garantált a szép eredmény. Én már várom, hogy találkozzunk. Nekem a legkedvesebb téma az a kismama fotózás, hiszen ezzel az iránnyal indultam annak idején el, miattatok csinálhatom azt, ami gyerekkori álmom volt.
 • Kapok kismami ruhát a fotózásra?
  Igen, a kismama fotózásokhoz különböző stílusú ruhákból tudsz választani. Vannak alap ruhák, ezekből nagyon sok van, ezek ingyenesen használhatóak a fotózás ideje alatt, és van pár prémium ruha is. A prémium ruhák ingyenesen a prémium és a VIP csomagban kérhetőek, a többiben Kleopátra, mini és alap csomagban felár ellenében kérhető.
 • Kell-e smink a fotózásra?
  A kismama fotózásnál a professzionális smink nagyon-nagyon fontos, így a válasz egy nagy IGEN! Ez a szolgáltatás nem mindegyik csomagban van benne, ha az általad kért csomagban nincs akkor tudok segíteni vagy ajánlani kollégát. Azt tudnod kell, hogy smink nélkül vagy "házi" sminkben jössz, akkor nem biztos, hogy olyanok lesznek a képek amiket általában látsz tőlem. Nem tudom garantálni az elvárt minőséget. Nagyon fontos a smink, ezt nem győzöm hangsúlyozni! Én utómunkában nem pótolom ennek a hiányát, mert az utómunka nem erre szolgál, hiszen a sminkelés egy külön álló szakma. Ha nincs sminkesed, akkor tudok benne segíteni, akár megcsinálni vagy ajánlani kollégát. Nagyon szívesen segítek benne, az árak változóak, attól függ kit szeretnétek vagy kinek van szabad kapacitása. (Az árak az alkalmi sminkeknél 10.000-20.000 Ft között mozognak) Érdemes mielőbb azt is lefoglalni, hogy a legjobbak közül tudjatok választani. Ha megvan a sminkesed akkor pontosan fogom mondani az árait. Fodrászt is kérhettek, így akár egy helyen mindent ellehet intézni, nem kell a fotózás előtt a városban rohangálni egyik helyről a másikra. (A haj készítési ára 5.000-10.000 Ft között mozognak, itt hajgöndörítés, hullámosítás, egyenesítés, egyszerűbb fonások vannak. Az alkalmi modern konty ára elképzelés függő az ára is változó.) Sok kismamának száraz a bőre az állapotos időszak előtt, így a fotózás előtti napon kérlek legyen egy bőrradírozás, megfelelő hidratálás és a folyadék fogyasztásra is figyeljetek oda, nagyon sokat segít a bőr állapotán ha ezekre odafigyelsz. Abban a csomagban ahol jár a smink+haj, ott én készítem el őket, ez így díjmentes. Természetesen más sminkest is kérhettek azonban ott már a smink+haj készítési díja már nincs benne a csomagárban, olyankor felár van.
 • Hogyan kell fizetni a fotózást?
  Az időpont foglalásához előleg/foglalót kell fizetni, ami legtöbb csomag esetén 18.000 Ft kivétel a MINI fotózás ott 11.000 Ft a foglaló... (Mivel minden esetben kaptok számlát, kérés nélkül is, számlázási név és cím kell majd nekem) Valamint az új KATA-ás változások miatt kizárólag magánszemélyeknek tudok számlát kiállítani, cégek számára ez 2022 szeptemberétől sajnos megszűnik, ezt kérlek vegyétek figyelembe, ne céges számláról utaljatok! Az előleget tudjátok utalni vagy készpénzben fizetni a 11 kerületben. Miután az előzetes foglalás megtörtént, az előleget 5 munkanapon belül rendeznetek szükséges, különben elvész a foglalás. A fotózást 14 munkanappal a fotózás előtt tudod lemondani, utána már az előleg foglalónak minősül, valamint ha műterembérlés is fenn áll, akkor annak költségét a műterem felé szükséges rendezni. Betegség esetén ha a műterem nem áll el a bérlési díjtól, azt is szükséges rendezni. Természetesen mindent megpróbálok, hogy segítsek nektek! Van amikor azt megengedik, hogy átfoglaljunk más időpontot fizetés nélkül is, de ez nem rajtam múlik sajnos, ezért is fontos, hogy mielőbb jelezzétek ha gond van. A fotózás előtti napon és aznap már nem fogok tudni segíteni, akkor már késő a jelzés, olyankor már nem tudjuk másik időpntra átteni a fotózást, így a fent említett költségeket rendezni szükséges. A fotós csomag fennmaradó összegét pedig a fotózás napján készpénzben vagy utalással tudjátok rendezni. A műteremi díjat a legtöbb helyen készpénzben tudjátok rendezni, két kivétellel Ndustrál stúdió (a kedvenc stúdióm) vagy StúdióMadison e két helyen bankkártyával is tudjátok a bérlés árát fizetni.
 • Milyen ruhával készüljünk kismamaként, vagy a családi résznél, hogyan öltözzünk össze?
  A kismama fotózásra, bátran hozz saját ruhát is. Ami fontos, hogy a fotókon nem működnek a nagyon vékony csíkos ruhadarabok, és a feliratos pólók se szerencsések, mert lehet most divat, de 10 év múlva már lehet vicces lesz. A közös családi képekhez nektek kell készülni, nem tudok az egész család számára ruhát biztosítani. Nagyon fontos, hogy a ruhák összhangban legyenek, az egy színtónus a legjobb megoldás. Nincs megszabva, hogy az milyen szín legyen, sokan fehérbe jöttök, ez mindig működik, de nem kötelező a fehér szín. Igaziból az élénk és a pasztell színek is jól működnek, a lényeg, hogy egyfajta színt válasszunk, ne legyen kesze-kuszaság. Ne legyen keskeny csíkos ing, ne legyen mesefigurás póló ruha, mert az nem mutat jól, a Jégvarázs és egyéb hasonló felsőket ne hozzuk el a fotózásra, mert nem működőképesek a fotókon.
 • Mennyi ideig tart a fotózás?
  Csomagtól függően 1-2-3-4 óra.
 • Apuka és a gyerekek is jöhetnek a kismama fotózásra?
  Apával is készülhet pár kép, ennek semmilyen felára nincs. A picurka testvére/testvérei az alapcsomagban vagy a prémiumban, illetve még a VIP csomagban jöhetnek, ahol erre több idő van. A gyerekeket célszerű a fotózás első vagy utolsó félórájára hívni, hogy ne unatkozzon/nak. Egész fotózás sok lehet nekik, mert mire rájuk kerülne a sor elfáradnak, nyűgösek lehetnek. Azért is érdemes, hogy ne végig legyenek ott velünk, hogy te magad jobban feloldódj, hiszen ha a gyerkőceid ott rohangálnak biztos, hogy nem tudsz magadra odafigyelni, félszemmel őket fogod lesni. Ennek nincs felára 4 főig 4 fő felett az ÁRAK oldalon találod az információt hozzá. A családi fotózás a kismama fotóknál maximum 30-60 perc áll rendelkezésünkre, utána csak a kismamival vagyok. A fotózás nagyobb részét kizárólag kettesben a kismama és én töltjük el, mert én így tudok alkotni, koncentrálni, hogy senki másra nem kell figyelnem. Ez előtt vagy után jöhet a móka-kacagás a családdal is.
 • Megkapom a nyers képeket? Kiválasztja ki a képeket?
  Nem, a nyers képeket sose adom át! Hiszen azok félkész termékek. A képeket én leválogatom, kapnak egy színkorrekciót, majd lekicsinyítve egy 50-120 db képből ti választjátok ki azt amit szeretnétek. Plusz képeket, ha úgy találjátok szeretnétek még, kérhető felár ellenében.
 • Hogyan kapom meg a kész képeket? Mennyi idő múlva kapom meg a kész képeket?
  A kész képeket nagy felbontásban igényesen retusálva kapod meg 3-4 héten belül, online letöltéssel. (Nyaralás, ünnepek és betegség esetén lehet hosszabb idő a képátadás, de azt mindenképp jelzem, illetve érdeklődj.) Ha olyan csomagod van, ahol vannak ajándék papírképek, ott neked kell majd személyesen a 11 kerületbe eljönni érte, postázásra sajnos nincs lehetőség. Ami még fontos, hogy én a legtöbb csomag esetén biztosítom nektek, hogy a kicsinyített képekből ti válasszátok ki a nektek megfelelő képeket, és ha ezeket sokára külditek vissza az nem számít bele a 3-4 hétbe, az annyival tolódni fog.
 • Hétvégére is szervezhetjük a fotózást?
  Én Hétfőtől-Péntekig dolgozom reggel 8.00-16.00 között (a szabadban kora reggel vagy késő du is lehet attól függ milyen évszak van). Hétvégén csak a karácsonyi mini fotózások szoktak lenni, esküvők, keresztelők, ezeknél amiket itt felsoroltam nincs felár, a többi csomag esetén HÉTVÉGI FELÁR van ami: 15.000 Ft.
 • Mivel Készüljek a KLEOPÁTRA fotózásra?
  A Kleopátra egy különleges nem minden napi fotózás. A fő dolgokat itt össze írom, bővebben a BLOGban fogok egy cikket írni. Amiket hozz magaddal: fehér színű fehérneműszett vagy body. törölköző tusfürdő hajszárító virág, ha szeretnél virágokat a tejfürdőbe a mégszebb képek elérése érekében.
title-v1 (1).png

Instagram

Valami kérdésed merült fel? Örömmel segítek megválaszolni!

Budapest, XI. Kerület

+36 70 567 6522

 • Facebook
 • Instagram
title-v1 (1).png

Thanks for submitting!

bottom of page