top of page
  • Gyöngyi

Esküvői kreatív-páros fotózás külön napon? Vagy az esküvő napján? Melyik a jó megoldás?

Gratulálok a közelgő esküvőtökhöz, ha ezt a cikket olvasod, akkor nagy valószínűséggel a tervezés, előkészület időszakában vagy.

Itt az emlékek egyik legfontosabb részéről a kreatív fotózásról fogunk egy kicsit beszélgetni. Ezeket a képeket, pillanatokat, emlékeket fogjátok a legtöbbször visszanézi a nagy napról. Össze szedek pár gondolatot, kérdést, pró és kontra, hogy jobban végig tudd gondolni, neked/nektek mi a legjobb, legkényelmesebb, vagy legideálisabb megoldás.

Miért fontos a kreatív fotók készítése?

Azt szoktátok mesélni nekem, hogy az esküvőtök napján talán a legjobban szeretett képsorozat az egész napból. És sokszor ezeket a képeket nézitek vissza a legtöbbször vagy akár ebből csináltattok otthon magatoknak vászonképet, albumot stb..

Kis költségvetésű az esküvőtök? Lemaradtatok a szép buli helyszínről? A vacsora helyszín nem éppen a legszebb, mert pl sötét, szűk? Nem úgy sikerült a dekor, vagy épp nem is lett végül közös nagyszabású vacsora, buli, hanem "csak" egy meghitt polgári esküvő volt? A jó hír, hogy a kreatív fotókon semmi sem fog látszani a fent említett mondatokból, hogy pl kicsi költségvetés van rá, "csak" szertartás volt, mert itt TI ketten vagytok a középpontban, a TI boldogságotok, szerelmetek pillanatai lesznek megörökítve, magas minőségben, különleges helyszínen.


A kreatív fotókat lehet:


  • Az esküvő előtt pár nappal, akár hónappal.

  • Az esküvő napján.

  • Az esküvő utáni napokban, hónapban.

Itt mérlegelj pár dolgot, felteszek neked pár kérdést:

  • Fontos-e az első pillanat amikor meglátjátok egymást? Ez az első pillanat az esküvőd napján legyen? Igen/Nem? Ha igen akkor az esküvő napja a legjobb megoldás nektek. Ha más nap is szóba jöhet, akkor sok indok lehet, hogy előbb vagy később készüljön el a kreatív fotózás.

  • Bérled a ruhádat? Ha bérled akkor maximalizálva van, hogy mennyi ideig lehet nálad a menyasszonyi ruha, ha nem az esküvő napján szeretnéd a kreatív fotókat elkészíteni, akkor a szalonban a ruha bérlés napjait, úgy határozzuk meg, a szerződést úgy írjátok meg, hogy beleférjen 1-2 nappal előbb vagy később is visszavinni a ruhát. Ha saját a ruha az a legszerencsésebb nektek ebben az esetben.

  • Van kedvenc helyszínetek? De az esküvő nem ott lesz? A jó hír, ha az esküvő napján nem ott vagyunk, messzire esik tőlünk ez a helyszín, akkor oda másik nap is lehet menni. Így a képeitek a kedvenc helyen készülhet el.

  • Nem akarsz kapkodni az esküvő napján? A legszebb fényekben szeretnéd elkészíteni ezeket a képeket? Amikor az esküvő napján készülnek a képek, akkor több variáció van. A szertartások előtt készülnek el a kreatív fotók vagy pedig utána az ebéd vagy vacsora előtt, nagyon ritkán vacsora után. Ha utána, akkor bizony ott órákra magára hagyjátok a násznépet, amit sokszor nem vesznek jó névvel. Egy kreatív fotózás több óra is lehet akár, és az utazást is adjátok hozzá. Ha a szertartás előtt készül, akkor pedig úgy szervezzétek, hogy a sminkes, fodrász részre hagyjatok kellő időt, mert ott sokszor van csúszás. Érdemes próba sminket, hajat készíteni, mert akkor nagyjából már tudtok az idővel számolni. Hagyjatok mindenre kellő időt, ezt mindig szoktam javasolni, hogy kényelmesen eljussatok, egyik helyszínről a másikra. Ne stresszként éljétek meg, ne legyenek késések, különben sok kellemetlen dologban lesz részetek.

  • Van hátránya ha nem aznap készülnek a képek? A dupla smink és frizura készítést lehet annak venni, de akár lehet más egy kicsit a smink és haj, és akkor változatosabb is lehet minden. Így nem feltétlenül hátrány.

  • Van hátránya ha az esküvő napján készülnek a képek? Minden nézőpont kérdése, de amiket eddig meséltetek nekem, az a kapkodás, az időhiány, esetleges csúszások, kompromisszum megkötése a tökéletes helyett, és még a násznép magára hagyását szoktátok mondani.

  • Külföldön szeretnétek a kreatív fotókat? Igen erre is van lehetőség akár, fotós függvénye.

Annyit érdemes tudni még, ha a szabadban készülnek el ezek a fotók, akkor érdemes úgy szervezni, hogy ne a déli napsütésben legyen a fotózás, mert akkor túl kemyény fények vannak, nyári időszakban a kora reggeli órák, vagy a késő délutáni órák a legideálisabbak. Erre próbáljatok figyelni, ha a legszebb képeket szeretnétek.

Remélem segítettem az írásommal, ha kiegészítenéd vagy hiányolsz belőle valamit, írj bátran nekem. Szeretettel: Gyöngyi














10 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page