top of page
  • Gyöngyi

A szabadban hol fotózhatunk? Vannak bevált helyek?Gyakorlatilag bárhol lehet. Lehet erdőben, tónál, a városban, attól függően mi az elképzelés. Amit fontos tudni, hogy a szabadban az időjárást nem tudjuk befolyásolni, lehet csak 3-4* jön össze a fotózás pl egy májusi hónapban ahol többet esik az eső mind máskor, de a nyári időszakban is sokszor jártunk már így, hogy pont aznap volt rossz idő.

Nagyon hideg is lehet a téli időszakban, így akkor csak rövid időt tudunk eltölteni kint. Ami még nehezített körülmény a wc hiány. Az ölözködés is problémás lehet. Nem tudunk egésznapra tervezni a legjobb időszak a kora reggeli órák 10.00-ig bezárólag és naplemente előtti 1-2-3 óra.

Egy pár helyet megemlítek ahol már voltunk fotózni veletek:

1. ELTE Füvészkert. Vadregényes, egzotikus, romantikus és közben mégis ikonikusan „budapesti” helyszín. A Füvészkert növénycsodái között igazi dimenzióváltás vár – ha itt tervezitek a fotózást, nem lesz szükség semmilyen extra kellékre, hogy egyedi legyen a végeredmény. Fotós jegy váltása szükséges! Kismamákkal a japáncseresznyefa virágzás jó kiindulási pont lehet, én akkor voltam ott kismamival.

(A fotózáshoz fotós jegyet kell venni, így anyagi költsége volt, amikor mi voltunk akkor 10.000 Ft-ba került, de ez még 2022 összeg.)


2. Margitsziget: pl japánkert, de gyakorlatilag az egész sziget alkalmas rá.

3. Bálna Budapest - engedélyköteles és anyagi térítés van a helyszín felé

4. Gödöllői kastélypark.

(A kastély belselye már engedélyköteles és anyagi térítés van a helyszín felé)

5 Szentendre, itt is van japán kert, de a duna kanyar, és a kis utcák is szuper fotós helyszínek.

6. Gül Baba utcája. A 2. kerület gyöngyszeme ez a meredek és szűk utcácska macskakövekkel és középkori épületekkel. A Gül Baba utca egyes pontjain mintha egy történelmi filmbe cseppennétek, és ha eljuttok a végéig, csodás látvány tárul elétek.

7. Várkert Bazár és a vár (rengeteg részén tudunk fotózni) Itt időszakonként felújítási minkákat végeznek, így elötte érdemes körülnézni, hogy ne ott érjen meglepetés.

8. Szabadsághíd

9. 4 metró állomások - engedélyköteles.

10. Városliget

11. Visegrád

12. Esztergom

13. Vác

14. Leányfalu


15. Gyömrői tó


Én itt azokat a helyszíneket írtam ahol már voltunk fotózni, de számtalan lehetőség van, ha más elképzelés van, vagy van kedvenc helyszín mondjátok bátran.


Mindegyikhez nem teszek ki képet, mert nagyon nehéz ezeket visszakeresni, hiszen az elmúlt 8 év anyaga már nincs fent a gépen sajnos.


Remélem segítettem az írásommal, ha kiegészítenéd vagy hiányolsz belőle valamit, írj bátran nekem.

Szeretettel: Gyöngyi

3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page